Esküvőfotózás

 - dióhéjban - 

Kreatív fotózás

Az esküvői kreatív fotózásra általában 2 lehetőség közül választunk a párokkal. Az esküvő napján fotózunk, vagy keresünk egy külön napot.
Ez lehet az esküvő előtt, vagy akár utána is, amikor talán még egyszerűbb dolgunk lesz, hiszen túl vagytok a dolgok nehezén! Én, személy szerint az utóbbit preferálom, és javaslom is minden páromnak.

Az esetek 90%-ban sikerül is meggyőznöm Titeket, hogy a legideálisabb napszakban, és a legjobban megválasztott helyszínen tudjunk fotózni teljesen nyugalomban, egy külön napon.

Rengeteg előnye van ennek, ezek közül csak említésképpen pár dolog… Tesztelheted a próbasminkedet, és a frizurádat, a ruhádban tudsz kedvedre mozogni, megismerni az esetleges gyenge pontokat. Több idő áll rendelkezésünkre, így ezt teljesen aktívan tudjuk tölteni, stressz mentesen. 

Számomra nagyon fontos hogy a legjobb viszontagságok között tudjak fotózni, ezért sem a legjobb választás az esküvő napján 11-től 1-ig kreatív fotózni, általában a legnagyobb melegben, vakító fényekkel, és szörnyű árnyékokkal. A helyszínválasztás ezt valamennyire tudja kompenzálni, pl. erdő, vagy beltéri helyszínek, de higgyétek el, nem csak nekem lesz melegem, és nem jó egy fárasztó, izzasztó fotózással indítani a legszebb napotokat!

Természetesen mindezek ellenére van lehetőségetek az esküvő napjára tenni a kreatív fotózást, mindent megoldunk, nektek pedig szívetek joga! Részemről technikai akadály nincs, és ugyan úgy állok rendelkezésetekre!

... Ez csupán egy olyan plusz szolgáltatás, ami igényelhető minden plusz költség nélkül, hiszen közös érdekünk, hogy a kreatív fotózás jól sikerüljön! Külön napos fotózás esetén nagyjából 2-3h időtartammal lehet számolni maximum!


Készülődés, öltözés


Sokan kéritek, hogy a készülődésről is készüljenek fotók, amire természetesen van is lehetőség, kompromisszumokkal!

2 részre bontható ez az eseménysor: A menyasszony részéről a haj és a smink elkészítése, illetve kettőtök öltözése. A smink és a haj elkészítését alap esetben nem fotózom, ha csak nem kéritek külön. Ennek oka általában a sokszor, hajnali órára eső kezdés, illetve, fodrászatok, kozmetikus üzletek közti ingázás, és rendszerint a fotózás szempontjából kedvezőtlen környezet.

Ha egy helyen tudtok készülni, és "házhoz" mennek a szolgáltatók, természetesen más a helyzet, és igényelhető a szolgáltatás! Javasolni szoktam, hogy lehetőség szerint 1 helyen öltözzenek a párok, hogy egymás után meg tudjuk oldani helyben a fotózást. Amennyiben ez nem lehetséges, még mindig ott a lehetőség a külön napos kreatív fotózás előtti öltözés fotózására, ami sokszor még kényelmesebb is lehet!  


A szertartások

A szertartások mindig is sarkalatos pontjai az esküvőknek, hiszen az első nyilvános szereplés számotokra. Rengeteg dolognak kell jól együtt működnie, hogy azt kapjátok, amit szerettetek volna, így nem csoda hogy nagy rajtatok a nyomás, és izgultok! Bevonulástól kivonulásig, gyűrűhúzástól kezdve aláírásig mindenről igyekszem képet készíteni!

Egyetlen kérésem szokott lenni talán a párok felé, ami nagyon fontos, legyen szó polgári, vagy templomi szertartásról. Figyeljünk egymásra! Egymásért vagytok ott, ahol.. egy egy pillantás, kézfogás, őszinte mosoly nagyon sokat segít az összképen! Nem kell kapkodni, megvár mindenki, ha kell, korgó gyomorral! :)
A gyűrűhúzásra, és az első hitvesi csókra ezek különösképpen érvényesek! 

A szertartások után szokás egyéni, és csoportos képeket készíteni az ifjú párral. Ezeket lehetőleg úgy illesszétek be a napi programba, hogy egy 30 perc azért kellhet mindenhez, főleg ha a lehető legideálisabb környezetet szeretnénk hozzá megtalálni! Hogy a polgári, vagy a templomi szertartás után lesz több időtök, majd meglátjátok úgy is, lényeg, hogy számoljunk vele mindenképpen! 

Egész nap a rendelkezésetekre állok, bármikor lehet kérni közös képet! Fontos tudnotok kivel szeretnétek fotókat, és hogy biztosan megtisztelt-e mindenki titeket jelenlétével! :) Kiemelt figyelmet érdemelnek szülők, nagyszülők, és a messziről jött rokonok is! 

 

 


Buli, vacsora

A bulifotók teszik ki általában az átadott anyag nagyobbik felét, ez nagyjából érthető is, ha csak a létszámból indulunk ki. Törekszem rá, hogy lehetőség szerint minden résztvevőről készüljön fotó, és természetesen egész este, bármikor a rendelkezésetekre állok!

Nagyjából a menyasszonytánc/menyecsketánc végéig dolgozom, utána hagyom szórakozni a násznépet. A legfőbb mozzanatokat mind megörökítésre kerülnek:  nyitótánc, gyertyafénykeringő, esküvői torta, menyasszony,- és menyecsketánc.